07-04-11

Moelleux au chocolat ... mijn man aanbidt me ervoor!


Mijn man is een échte chocoholic, ik kan hem niet gelukkiger maken dan met een chocoladedessert. Chocolade moelleux is een heerlijk dessert dat me altijd gefascineerd heeft.
Chefs heb ik aan hun oren gezaagd, die me het recept neerkriebelden of kwamen uitleggen, verschillende recepten heb ik uitgeknipt en bewaard, maar tot hiertoe heb ik er me nog nooit aan durven wagen.
Tot Jeroen Meeus in dagelijkse kost beweerde dat hij een recept had die ALTIJD lukt.
Ik bekeek een paar maal het filmpje, en printte
het meteen uit, vast van plan om het gauw eens te proberen. Maar weerom belandde het recept in de vergeethoek.
Tot we vorige week in de kookles moelleux au chocolat gingen maken! Straffer nog, het recept was het recept van Jeroen Meeus!  De moelleux die niet kan mislukken! Yaaaay!
Nu zouden alle mysteries rond moelleux au chocolat eindelijk opgelost worden!
En mijn ventje zal mij 
Stoer  aanbidden !
Blijkt dus inderdaad dat het recept Tong uitsteken spotgemakkelijk is.
Ik weet echt niet waar ik al die tijd zo bang van geweest was!

IMG_8406bc.JPG

Kijk, dit was het resultaat, perfect hé? Staat het water nu al in je mond? Hihihi, goed zo.
Hier volgt het recept nog eens!

Voor vier personen heb je nodig:

  • 100 g fondant chocolade
  • 100 g suiker
  • 50 g gezeefde bloem
  • 2 eieren
  • 2 eigelen
  • 110 g boter


1. Meng de eierdooiers met de hele eieren en de suiker. Klop de suiker even los en meng er de bloem onder totdat je een homogene massa hebt.
2. Laat de chocolade au bain marie smelten met de boter en meng die onder het bloem-eimengsel
3. Laat het beslag een beetje hard worden in de koelkast. Als je 't 'smorgens maakt om 's avonds te gebruiken is het perfect van consistentie.
4. Verwarm de oven voor op 210°C
5. Beboter metalen kookringetjes en bebloem ze.
Zet ze op een ovenschaal met een bakmatje.
( Je kan het ook in een klein espressokopje maken, dat oogt ook heel leuk en dan hoef je 't niet te ontvormen. )
6. Spuit het beslag in de ringen tot een centimeter van de rand en bak ze 8 minuten op 210°C
7. Laat ze als ze gebakken zijn vijf minuutjes rusten alvorens te ontvormen.
8. Serveer eventueel met een bolletje vanille ijs of een beetje rood fruit.

 

 

 

Commentaren

Da's één van de weinige tv-koks waar ik óók weleens wat van zou durven maken..en nog zo'n lekker ding ook hè! hahahaa!
Het ziet er heerlijk uit jientje! mjammie!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 07-04-11

Reageren op dit commentaar

Ja, hij ziet er nog goed uit ook, is wel zo goed om naar te kijken dan hé?

Gepost door: Jientje | 08-04-11

amai Jientje, goed gedaan, die koks die nu meedoen aan het programma met Peter Goossens kunnen het niet eens zo perfect
ik ben vlug weg, want inderdaad, het begint hier te overstromen :-))

Gepost door: fotorantje | 07-04-11

Reageren op dit commentaar

't ziet er inderdaad net zo lekker uit als het was, lekker krokant aan de buitenkand en lopend vanbinnen, mmmmm...

Gepost door: Jientje | 08-04-11

Net als Mizzie waag ik me nog wel eens aan iets wat Jeroen Meus kookt. Die kookt nog lekker basic en dat kan ik nog net aan!
Ziet er overheerlijk uit trouwens!
Liefs,

Gepost door: Bientje | 07-04-11

Reageren op dit commentaar

Awel zusje, 't was lekker ook en écht niet moeilijk, jij kan dat ook!

Gepost door: Jientje | 08-04-11

Dat je man een fijne smaak heeft, dat is overduidelijk ... :-))'t Zag er zo al uit om in te bijten ...

Mmmmmmmmmmm Njammieeeeeeeee ... :-))) !

Gepost door: klaverke | 08-04-11

Reageren op dit commentaar

Ik heb het al twee keer geprobeerd met datzelfde recept lekker zijn ZE wel maar mijn kern is niet lopend ik weet niet wat ik verkeerd doe

Gepost door: leila | 13-02-14

Reageren op dit commentaar

Als de kern niet lopend is heb je het vast te lang in de oven laten zitten.

De tijd van het bakken hangt af van het type oven en kan van 8 tot 14 min variëren.
ook de hoeveelheid dat je in het vormpje doet.

Bij mij is het iets van 120gr deeg per vormpje a 11 min op 210°C

Succes

Gepost door: Badri | 31-12-14

De commentaren zijn gesloten.