04-04-11

Tuin en trends, lekker genieten

 

Zodra het voorjaar zich aankondigt is het weer het seizoen van de lifestyle en tuinbeurzen, en dit weekend liep zoals eerder vermeld in Mechelen de beurs Tuin en Trends.
We waren er al kort na de middag en waren een beetje verwonderd dat de opkomst een beetje aan de magere kant was. Voor ons niet gelaten natuurlijk, want dan kan je alles beter zien, en zelfs dingen uitproberen zonder al te lang te moeten wachten.

tuin en trends.jpg

Het aanbod was heel verscheiden, en dat maakt het nu juist zo leuk.
Uiteraard waren er verschillende stands met jacuzzi's maar er viel veel meer te ontdekken dan dit alleen. Ik heb zelfs de nieuwste innovatie op gebied van watermassage mogen uitproberen en ik werd er zelfs niet nat van! Hierover  zal je later nog meer kunnen lezen.
Verder was er een wedstrijd om uit te zoeken wie het beste kon "zagen"  ;-)  en verschillende standjes met wijn en lekker eten. Want Belgen blijven tenslotte altijd Bourgondiers, niet?

tuin en trends 2.jpg

Wie ook in de kijker liep met een heel mooie stand was een feestplanner, die elk feest tot in de puntjes weet te verzorgen en aan te kleden tot en met de gedekte tafel!
We ontdekten een nieuwe tip voor een dagje uit bij de tuinen van Adegem een tuin die zeker de moeite van het bezoeken waard is. Verder waren er stands met planten en bloembollen, tuinaanleggers, tuingerief, vrijetijdskledij, tuindecoratie, - zelfs fabricanten van kunstgras! - kortom, alles om uw tuin om te toveren in een waar paradijs ...
Aan de standjes met lekkers lieten we ons heel graag verleiden om te proeven, en iets lekkers mee naar huis te nemen. Zo was er bijvoorbeeld de heel lekkere Jam Jam confituur. Niet zomaar de huis- tuin-  en keukenconfituur maar heel inventieve smaken zoals bijvoorbeeld aardbeien met vanille en frambozen met chocolade! Heerlijk gewoon! Ik heb er natuurlijk ook een potje of twee van meegenomen, het moest maar zo lekker niet zijn!
Ook nog goed nieuws is dat Aveve eind van de maand uitpakt met alle materiaal om cupcakes te maken en te versieren. Zeker ook een ideetje om een natte weekend tot een festijn uit te bouwen met de kinderen.          
Proeven deden we ook enkele standjes verder bij de Franse kazen. Ik heb een zwak voor de lekkere Beaufort kaas, dus hoefden ze niet hard aan te dringen om een stukje te  degusteren. De Beaufort  is een bergkaas die in de Franse Alpen gemaakt wordt tussen Annecy en de Mont Blanc. Maar het is een een enorm grote kaas van afmetingen, dus als ze je een stukje willen afsnijden, pas dan goed op je tellen, want je bent net als ik gauw zo zestig euro kwijt! LOL! Nu ja, de kaas is heerlijk en ze bewaart lang, dus lig ik er niet van wakker, integendeel!
Ik genoot nog van een lekkere Duvel op het terras en dan werd het stilletjes aan tijd om naar huis terug te keren! Tijd voor een lekker aperietiefje met ... een stukje Beaufort kaas natuurlijk!Commentaren

Het zag er de moeite uit zus! En je hebt je goed laten gaan geloof ik hé!!
Groetjes!

Gepost door: lena | 04-04-11

Reageren op dit commentaar

haha, 60 euro aan één kaas uitgegeven, maar die zal goed smaken met een Duvelke of elk ander biertje

hé Adegem staat ook op mijn programma

dat toestel lijkt zo klein beetje op het waterbed bij mijn kinesist
maar daar wordt je niet gesandwiched, er is geen bovendeel

Gepost door: fotorantje | 04-04-11

Reageren op dit commentaar

Ja op zo'n beurs zou ik ook mijn hart ophalen ! En in de sfeer van de beurs geef je ook gemakkelijk geld uit.
De tuinen van Adegem daar moet je beslist naar toe gaan. De rondleiding is een spektakel op zich en het verhaal wordt op rijm verteld(hopelijk nu ook nog).Er is ook een oorlogsmuseum (canadamuseum) .Allemaal echt een bezoek waard.

Gepost door: magda | 04-04-11

Reageren op dit commentaar

Oei...60 euro aan een stukje kaas uitgegeven? het doet me denken aan dat 'plakje' terrine dat wij eens ergens in Frankrijk kochten om onderweg op ons stokbroodje op te eten..maar lekker dat ie was..! :-)))

Gepost door: mizzD | 05-04-11

Reageren op dit commentaar

Ja, dat het zoveel ging zijn beseften we pas toen het stuk afgesneden was, en dan durf je niet zeggen dat 't teveel is. dat maakten we in Frankrijk ook al mee, en toch ben ik er weer ingetuind!

Gepost door: Jientje | 05-04-11

Die firma die de droge watermassage toestel lieten proberen, verkochten ook van die lekkere geurende italiaanse zepen van firenze als ik goed geluisterd heb, heb me gewoon laten gaan zo'n zalige zepen en daarna me laten verwennen door dat toestel, wou er niet meer uit :D

Gepost door: leen | 05-04-11

Reageren op dit commentaar

@ Leen: Ik was zo gefascineerd door dat machien dat ik die zepen niet eens gezien heb, en we hebben nochthans twee keer " de toer" gedaan, LOL! Ik wou er ook niet meer uit, dat was effenaf zalig!

Gepost door: Jientje | 05-04-11

Reageren op dit commentaar

Is dit een jaarlijks evenement? lijkt me super

Gepost door: Esmee | 19-03-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.