08-04-11

De week van Jientje in woord en beeld (1)

De week die voorbij is gevlogen, maar ze was dan ook écht een weekje om in te kaderen, zoveel leuke dingen zijn er  gebeurd!
Een beetje grote kuis, kasten uitgerommeld, rommel verzameld in de garage, en dan zaterdag meteen alles naar het containerpark gebracht. Wat kan dat opluchten, zo'n grote opruimactie!
Ondertussen ook de living een beetje gedecoreerd voor Pasen, en als kers op de taart mezelf eens verwend met een mooie bos tulpen. Van die prachtige papegaaitulpen in creme, roze en een veegje groen. MOOI ! 

de week van Jientje 8 april.jpg

Buiten op ons terras staat de Prunusboom in volle bloei. Prachtig, die zuil van lichtroze bloemen die afsteken tegen die prachtig blauwe lucht die we de afgelopen dagen gehad hebben. Een plààtje!
Tussen de coniferen nestelt een duif met haar twee jongen, en de mezen zijn sedert gisterenmorgen het nestkastje aan 't inrichten. Dit alles op nog geen drie meter van mijn keukendeur. Dat belooft dus weer voor unieke foto's, ik ben er al op uit!
Dinsdagmorgen gaan zwemmen met mijn ventje. In ons gemeentelijk zwembad is dat veel meer dan zwemmen alleen, eigenlijk is dat pure wellness. Eerst een paar baantjes trekken in het zwembad, en dan naar het spa gedeelte. Kuitenmassagebad, jacuzzi, turks stoombad, sauna, massagejets ... zàlig genieten is dat!  
Woensdag werd het weer weer helemaal zomers en ben ik gaan fietsen met een vriendin. We hadden er ons dagje wel voor uitgekozen, want de Scheldeprijs trok door Schoten en de halve wereld leek hier wel op de fiets te zitten. Uiteindelijk vonden we een rustig terrasje ver weg van alle drukte, en konden we weer eens lekker bijkletsen onder 't genot van een frisse Duvel.
Donderdag gingen me met de klas van de kookles op schoolreis. Met een ganse bus vol culinaire levensgenieters trokken we richting Wetteren. We bezochten Stokerij de Klok, proefden van kun lekkere likeurtjes en advokaat, kregen nog een demonstratie pralines maken en namen achteraf uit het winkeltje allerlei lekkers mee  voor thuis. 's Middags een uurtje of twee lekker getafeld waarna we naar Brouwerij Huyghe trokken voor weer een rondleiding met degustatie! Om af te ronden bezochten we nog een paardemelkerij. 't Was een heel leuke dag, en ik zal er een van de volgende dagen uitgebreider op terugkomen. Mét de nodige foto's uiteraard, want mijn camera heeft overuren gedaan!
Zoals je ziet zat de week vol kleine en grote cadeautjes en leuke dingen. Onze waterfontein op mijn terras borrelt weer, 't ventje heeft er een nieuw pompje ingestoken nadat het vorig jaar gesneuveld was.
Ik hou zo van het geluid van dat klaterend water.
Oh ja, en dan was er nog die leuke kookboek die ik gekregen heb. "De raadsman der kookkunst" van Gaston Clement, uitgegeven in 1954, de boek is dus drie jaar ouder dan ikzelf. Hele leuke lectuur voor een kookboekenfreak zoals ik!  Al bij al een echte genietweek, zoals ik al zei...


Commentaren

En zo vliegt de week voorbij zonder dat je het beseft. een week van wat werken, genieten en rusten. En met dat weertje erbij, mogen er nog zo vele weken volgen.
Fijn weekend, Jientje

Gepost door: patsy | 08-04-11

Reageren op dit commentaar

Fijne weekend voor jou ook Patsy!

Gepost door: Jientje | 08-04-11

Een pracht van een Jientjes-week is dit. Mooi gebracht en héél overzichtelijk ook.

Graag naar gekeken en gelezen Jientje ... :-)) !

Dà-aaaaaaaaaaaaaaaag ... :-) !

Gepost door: klaverke | 08-04-11

Reageren op dit commentaar

Ja, Klaverke, 't was een schitterende week. Ik zal 'm later zelf ook met plezier teruglezen. Fijne weekend!

Gepost door: Jientje | 08-04-11

whaw wat een leuke week
van alles wat, sport, info en proeven, de natuur
alles wat een mens doet genieten
dat fonteintje, k weet niet, k zie dat heel graag, maar k denk dat ik steeds zou moeten gaan plassen van dat water te horen :-))
Laat het weekend even prachtig worden als je week!

Gepost door: fotorantje | 08-04-11

Reageren op dit commentaar

Nee, dat waterfonteintje werkt niet op mijn vlaas, 't is een heerlijk ontspannend geluid! Fijn weekend!

Gepost door: Jientje | 09-04-11

Goeie avond jientje, je hebt hier wel een heel mooie collage gemaakt.Maar die leuke en prachtige week kan niemand meer van je afnemen he, je hebt het gehad en dat is het voornaamste dat je genoten hebt....Lieve avondgrtjs. van anny

Gepost door: anny | 08-04-11

Reageren op dit commentaar

't is gewoon leuk om die genietmomentjes te kunnen delen, en later zelf eens na te kunnen lezen.

Gepost door: Jientje | 09-04-11

Hoi zusje!
Hier loopt mijn fonteintje ook weer! Zalig ontspannend vind ik dat!
Geniet nog van het weekend en het mooie weer!
Groetjes!

Gepost door: lena | 09-04-11

Reageren op dit commentaar

Prachtige nieuwe blog Jientje, wat een week! En dan nog dat kookboek, een prachtkado! Ik heb hem ook in huis, een erfstuk.

Gepost door: Nana | 11-04-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.