14-04-11

Over advokaat, citroenjenever en chocolade ...

Likeurstokerij De Klok.jpg

 

Eerste halte van onze culinaire rondreis was likeurstokerij De Klok te Serskamp. Na ontvangst met koffie en een lekkere koffiekoek kregen we een bedrijfsfilmpje te zien en werd de historiek van het bedrijf uit de doeken gedaan. Dhr Dirk Galle himself ons leidde ons rond en de passie waarop hij over zijn produkten en zijn bedrijf praatte  vulden ons met respect en ontzag. Hij heeft er hard moeten voor werken en vele weekenden opgeofferd samen met zijn echtgenote Veerle om het bedrijf te brengen waar het nu is.
Hij mag dan ook met recht en rede fier zijn op de award die hij twee jaar geleden toegekend kreeg voor zijn advokaat. "Silver medal, best in class" waarmee de advokaat tot de beste ter wereld beschouwd mag worden. Wij konden dat bij de degustatie alleen maar bevestigen!
Zo wordt er bij De Klok àlles aan gedaan om de produkten zo puur en natuurlijk mogelijk te houden. Zo worden voor de advocaat alleen kakelverse eitjes gebruikt en alleen verse citroenen voor de citroenjenever. Kan je je voorstellen om per week zo'n kleine negenduizend eieren manueel te scheiden?
Geen gepasteuriseerde eierstruif of andere bindmiddelen hier, alleen het pure produkt, en dat proef je!
Zelfs bij het verpakken komt handwerk kijken. Of moet ik zeggen "kin"werk? Het is een hele krachtoer om met je kin het doekje op zijn plaats te houden terwijl je handen er het touwtje rond strikken. Ik kan het weten want ik heb het zélf mogen proberen! De nostalgische verpakking vormen het visitekaartje van het bedrijf en maken er het perfecte geschenk van. Tegelijkertijd mooi én lekker!

 

likeurstokerij De Klok 2.jpg

Na de rondleiding in de likeurfabriek kregen we ook nog een demonstratie pralines maken. Dit lekkers kon ook weer gedegusteerd worden en natuurlijk konden we niet naar huis zonder iets mee  naar huis te nemen!

09:32 Gepost door Jientje in Eten en drinken, Winkelen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

oja, de advokaat van De Klok is inderdaad heel lekker!!
Een winkeltje hier verkoopt dat merk
k wist niet dat ze daar pralines maakten ook

Gepost door: fotorantje | 14-04-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.