18-04-11

De week van Jientje in woord en beeld (2)

Niet te geloven dat we weeral een week en twee weekenden verder zijn sedert ik laatst over mijn week berichtte. Wat gaan die dagen en weken tijdens de lente toch rap voorbij! Over de lente gesproken, daar hebben we volop van genoten het vorige ( vorige) weekend. (Deze weekend was ook een beetje aan de frisse kant, en we hebben eigenlijk niks opwindends gedaan, maar kom)

de week van Jientje 2.jpg

Tijdens onze foto uitstap naar Haspengouw konden we volop van de zon en het mooi weer genieten. Het landschap is adembenemend mooi, zo mooi dat de foto's het bijna geen recht aandoen. Rond een uur hielden we halt op het fruitbedrijf Libert-Monard. Terwijl we zaten te wachten op de start van de rondleiding genoten we nog van een heerlijk Bink bloesem biertje en een stukje appeltaart. Zo'n rondleiding is altijd goed om weer wat bij te leren, nu weet ik tenminste een appel en een perenbloesem van elkaar te onderscheiden!

De rest van de week ging ook hard vooruit, ook al was het weer een beetje frisser, we mogen nog niet klagen, de temperaturen zijn normaal voor de tijd van het jaar. 't Is tenslotte nog geen zomer hé?

Dinsdag had ik dan afspraak bij de kapper, en woensdag werd ik op de lunch getrakteerd door een vriendin. Na het eten nagenieten met een verwenkoffietje, en toen kwam mijn fietsvriendin Nadette binnen, kort erna gevolgd door Marie Paule, die ik ook al heel lang niet meer gezien had!
Om een lang verhaal kort te maken, ik ben blijven koffiekletsen tot vijf uur! Bloos!

Donderdag was dan shopping dag, en ik ben er eens goed ingevlogen. Voor ik het shoppingcenter ben binnengestapt heb ik Trinny en Susannah aangeroepen, en zie, het was een geluksdag, ik heb vanalles gevonden! Ik ga namelijk niet zo vaak en zo graag shoppen en vaak kom ik alleen met een hoop complexen naar huis, in plaats van nieuwe kleren waar ik me goed in voel!
Bedankt Trinny en Susannah, waar je ook mag zijn!

O ja, dan heb ik nog een leuk kaartje gekregen van mijn blogvriendin Nana. 't hangt op mijn keukenkastje waar ik allerlei leuke foto's en kaartjes bewaar.
En dan heb ik ook nog nieuwe kussentjes gekocht voor in ons salon. De lila kussentjes zijn nieuw, en het leuke is dat ik voor drie nog niet eens tien Euro kwijt was, vulling en al inbegrepen! De groene kwam vanonder de winterhoes tevoorschijn toen ik die eraf haalde, en dat was ook een beetje een verrassing, ik wist niet meer dat die er nog onder zat! Samen een perfect voorjaarspaletje, vind je niet?

De mezen zijn nu volop eitjes aan het leggen denk ik, het kastje is in ieder geval nog steeds bewoond. De foto is van een van de eerste dagen toen ze 't nest aan 't inrichten waren. Schattig, niet? Nu komt hij regelmatig op bezoek bij haar met een beetje eten voor haar. Soms zit hij naar haar te roepen vanop de krulwilg, en dan komt ze eruit, en vliegen ze samen effe weg. Echt leuk om in de gaten te houden!
De twee jonge duiven hebben hun eerste vlieglessen er ook al opzitten!

Het weekend was eigenlijk een beetje saai, zaterdag hebben we onze wekelijkse boodschappen gedaan, en nog wat rommel naar het containerpark gebracht en zondag heb ik eigenlijk noodgedwongen in mijn bed doorgebracht, wegens doodop en slapjes.
Vandaag voel ik me alweer veel beter, ik denk dat ik een griepje uitgespaard heb of zo!
met een rondleiding in foto

Commentaren

Kersenbloesems zijn ook goed herkenbaar...daar staat 'Provence' onder! :-)))
Mooie collage hoor...je had een paar leuke dagen volgens mij! :-)))
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 18-04-11

Reageren op dit commentaar

Dat heb je weer goed gezien mizzke!

Gepost door: Jientje | 19-04-11

Hoi zus!
Mooie foto's, vooral van je meesjes! Ze komen toch ieder jaar terug hé!
Hopelijk gaat het weer wat beter met je!
Groetjes!

Gepost door: lena | 18-04-11

Reageren op dit commentaar

Ieder jaar niet hoor zusje, ze hebben twee jaar overgeslagen nu, ik dat dat we ze niet meer terug zouden krijgen, dat er met het nestkastje iets mis was!

Gepost door: Jientje | 19-04-11

hopelijk ben je al veel beter
toerist spelen en shoppen en koffiekletsen, t kan soms beetje teveel worden
leuk dat je mezelogeerders hebt, zie je vanalles gebeuren dan
lentegroen kussen en bloesemroze met een goudenrandjeskussen, net zoals jou dagen zijn, toch als ze niet saai zijn ;-)

Gepost door: fotorantje | 18-04-11

Reageren op dit commentaar

Ik ben er weer helemaal bovenop Fotorantje!

Gepost door: Jientje | 19-04-11

Oei! Dit weekend in bed! Verzorg je maar zusje want ze voorspellen zomers weer deze week en dan kan je maar best op de been zijn om ervan te genieten!
Liefs,

Gepost door: Bientje | 18-04-11

Reageren op dit commentaar

Gaat alweer hoor zusje, onkruid vergaat niet hé?

Gepost door: Jientje | 19-04-11

Ach een dagje minder overkomt iedereen al een keertje hoor!Zelf durf ik na de middag een uurtje in mijn bed kruipen als ik zo'n dagje heb en zie... als ik dan terug beneden kom ben ik als herboren.Hopelijk kun je van deze zomerse week genieten want dat zeggen toch :een lenteweek met zomers temeperaturen!

Gepost door: magda | 19-04-11

Reageren op dit commentaar

Zo'n slaapje kan wonderen doen hé?

Gepost door: Jientje | 19-04-11

Een mooie collage heb je gemaakt jientje...Maar dat mezekastje trekt mij toch wel zeer aan...IK heb dat hier ook en kan daar blijven naar kijken, echt mooi om te zien...Maar k'heb wel al de curieuze uitgehangen hoor, als de mezekes weg waren ben ik gaan zien in het kastje, en er lagen drie eitjes in....Ik wens je een fijne zonnige dinsdag toe...grtjs. van anny

Gepost door: anny | 19-04-11

Reageren op dit commentaar

Dat durf ik niet hoor anny, ben bang dat ze hun nestje zouden verlaten. Fijne dag!

Gepost door: Jientje | 19-04-11

Gave foto van die vogel, leuk als hij een nestje gaat maken!

Gepost door: Deurposter | 18-09-14

Reageren op dit commentaar

Leuk artikel om te lezen!

Gepost door: Deurstickers | 18-09-14

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.