27-04-11

De bloesemtocht (2)

IMG_8717bc.JPG

Ik kon maar niet genoeg krijgen van die witte bloemenpracht ...

IMG_8726bc.JPG

IMG_8729bc.JPG

Hier en daar een veegje rood, of wat geel om het schilderij nóg levendiger te maken ....

IMG_8751bc.JPG

IMG_8756bc.JPG

Soms uitnodigend ...

IMG_8764bc.JPG

soms ook niet ...

 

IMG_8771bc.JPG

maar altijd lente op z'n mooist ....

IMG_8772bc.JPG

17:52 Gepost door Jientje in Natuur | Permalink | Commentaren (5) | Tags: bloesems, lente, landschap, haspengouw |  Facebook |

19-04-11

De bloesemtocht (1)

IMG_8653bc.JPG

We hadden een autoroutekaart en wat documentatie over de streek gehaald in het bureau van Toerisme te Sint Truiden en bespraken de strategie onder het genot van warme chocolade en een kopje koffie.

IMG_8673bc.JPG

We kozen voor lus 1 en reden richting Gingelom. We waren nog niet ver weg als we al konden stoppen in een levend schilderij.

IMG_8675bc.JPG

Dit is het kerkje van Bevingen.

IMG_8685bc.JPG

De volgende foto's werden allemaal genomen in de buurt van Kerkom.

IMG_8688bc.JPG

IMG_8698bc.JPG

Kerkom is in de streek zeer bekend voor zijn brouwerij waar het Bink bier gebrouwen wordt De "bloesembink" had ik trouwens eerder al eens een keertje in Bokrijk gedronken. IMG_8728bc.JPG

IMG_8714bc.JPG

IMG_8712bc.JPG

Meer foto's zullen volgen in de komende dagen...

18-04-11

De week van Jientje in woord en beeld (2)

Niet te geloven dat we weeral een week en twee weekenden verder zijn sedert ik laatst over mijn week berichtte. Wat gaan die dagen en weken tijdens de lente toch rap voorbij! Over de lente gesproken, daar hebben we volop van genoten het vorige ( vorige) weekend. (Deze weekend was ook een beetje aan de frisse kant, en we hebben eigenlijk niks opwindends gedaan, maar kom)

de week van Jientje 2.jpg

Tijdens onze foto uitstap naar Haspengouw konden we volop van de zon en het mooi weer genieten. Het landschap is adembenemend mooi, zo mooi dat de foto's het bijna geen recht aandoen. Rond een uur hielden we halt op het fruitbedrijf Libert-Monard. Terwijl we zaten te wachten op de start van de rondleiding genoten we nog van een heerlijk Bink bloesem biertje en een stukje appeltaart. Zo'n rondleiding is altijd goed om weer wat bij te leren, nu weet ik tenminste een appel en een perenbloesem van elkaar te onderscheiden!

De rest van de week ging ook hard vooruit, ook al was het weer een beetje frisser, we mogen nog niet klagen, de temperaturen zijn normaal voor de tijd van het jaar. 't Is tenslotte nog geen zomer hé?

Dinsdag had ik dan afspraak bij de kapper, en woensdag werd ik op de lunch getrakteerd door een vriendin. Na het eten nagenieten met een verwenkoffietje, en toen kwam mijn fietsvriendin Nadette binnen, kort erna gevolgd door Marie Paule, die ik ook al heel lang niet meer gezien had!
Om een lang verhaal kort te maken, ik ben blijven koffiekletsen tot vijf uur! Bloos!

Donderdag was dan shopping dag, en ik ben er eens goed ingevlogen. Voor ik het shoppingcenter ben binnengestapt heb ik Trinny en Susannah aangeroepen, en zie, het was een geluksdag, ik heb vanalles gevonden! Ik ga namelijk niet zo vaak en zo graag shoppen en vaak kom ik alleen met een hoop complexen naar huis, in plaats van nieuwe kleren waar ik me goed in voel!
Bedankt Trinny en Susannah, waar je ook mag zijn!

O ja, dan heb ik nog een leuk kaartje gekregen van mijn blogvriendin Nana. 't hangt op mijn keukenkastje waar ik allerlei leuke foto's en kaartjes bewaar.
En dan heb ik ook nog nieuwe kussentjes gekocht voor in ons salon. De lila kussentjes zijn nieuw, en het leuke is dat ik voor drie nog niet eens tien Euro kwijt was, vulling en al inbegrepen! De groene kwam vanonder de winterhoes tevoorschijn toen ik die eraf haalde, en dat was ook een beetje een verrassing, ik wist niet meer dat die er nog onder zat! Samen een perfect voorjaarspaletje, vind je niet?

De mezen zijn nu volop eitjes aan het leggen denk ik, het kastje is in ieder geval nog steeds bewoond. De foto is van een van de eerste dagen toen ze 't nest aan 't inrichten waren. Schattig, niet? Nu komt hij regelmatig op bezoek bij haar met een beetje eten voor haar. Soms zit hij naar haar te roepen vanop de krulwilg, en dan komt ze eruit, en vliegen ze samen effe weg. Echt leuk om in de gaten te houden!
De twee jonge duiven hebben hun eerste vlieglessen er ook al opzitten!

Het weekend was eigenlijk een beetje saai, zaterdag hebben we onze wekelijkse boodschappen gedaan, en nog wat rommel naar het containerpark gebracht en zondag heb ik eigenlijk noodgedwongen in mijn bed doorgebracht, wegens doodop en slapjes.
Vandaag voel ik me alweer veel beter, ik denk dat ik een griepje uitgespaard heb of zo!
met een rondleiding in foto

15-04-11

Tip(s) voor het weekend, voor elk wat wils ...

Niet één, maar een paar tips voor deze weekend. 
Het zonnetje belooft van de partij te zijn,, ideaal dus om lekker buiten bezig te zijn!
 
 

Culinaire kruidenwandeling

Categorie: Ontspanning/Uitstappen, Wandelingen, Fietstochten
Hoe kan je Pasen nu beter vieren dan in het groen, het geel, het wit?
Tusssen de bloemen door ontdekken we wat eetbaar is, en wat niet.
Een ontdekkingstocht in Moeder Natuur die u doet watertanden.

Iedereen keert naar huis met een aantal recepten en een lijst van de eetbare kruiden van die tocht.

Deze wandeling gaat door in het Walenbos.
Laarzen of hoog schoeisel aanbevolen.
Vooraf inschrijven is niet nodig.
Internet: http://www.woudnimf.be/kalender.html
Adres: Walenbos, Kapel Roeselberg, Roeselberg , 3390 Tielt-Winge  
Telefoonnummer:0478 65 16 75
Uitzonderingen: Zondag 17 april, 14.00-17.00 u
17/04/2011

 

PUUR natuurlijk

 
PUUR natuurlijk
Orshof zet voor de 4de maal haar prachtige tuinen weer open voor het grote publiek. Ditmaal voor een evenement dat volledig in het teken staat van de zomers. Puur natuurlijk, zomers genieten zal dé ontmoetingsplaats zijn voor mensen met groene vingers en is het evenement om kennis te maken met nieuwe trends en ideeën voor een zinderende zomer! Alle ingrediënten op het gebied van tuinen, decoratie, lifestyle en genieten zullen hier aanwezig zijn. In een unieke setting bieden de standhouders hun producten aan. Daarnaast kun je zelf de handen uit de mouwen steken tijdens verschillende workshops en demo's of genieten van diverse showcookings met oa Pascale Naessens. Dit maakt van puur natuurlijk, zomers genieten een ontspannende en tegelijk inspirerende uitstap. Laat de zomer maar beginnen!


'PUUR natuurlijk'

Plaats: Orshof Neerglabbeek
Adres: Heymansweg 2, 3670 Meeuwen-Gruitrode
Gelijkaardige activiteiten in de regio
Telefoonnummer: 0496 98 19 98

Tarief: 4€ - kinderen t/m 14 jaar GRATIS
Publiek: Elk type publiek
Internet: http://www.puurnatuurlijk.be
Open: Zaterdag 16 april van 13u tot 18u Zondag 17 april van 10u tot 18u

 

De koninklijke serres van Laken

 
De koninklijke serres van Laken
werden ontworpen door architect Balat, de leermeester van Victor Horta. Zij behoren tot de opmerkelijkste monumenten van Brussel en fascineren zowel de liefhebbers van de 19-eeuwse architectuur als de plantenminnaars. Onder de indrukwekkende overkappingen van glas en staal vindt u betoverende en zeldzame plantensoorten.


'De koninklijke serres van Laken'

Plaats: De koninklijke serres van Laken
Adres: Koninklijke Parklaan, 1020 Brussel, 1020 Laken
Gelijkaardige activiteiten in de regio
Telefoonnummer: 02 551 20 20

Tarief: 2,5 €
Publiek: Elk type publiek
Internet: http://www.monarchie.be
Openingsdagen: D W D V Za Zo
Open: van 9u30 tot 16u (van vrijdag tot zondag 20-22u)

 

 

En dan is het deze weekend ook nog ideaal om van de prachtige lentebloesems te gaan genieten in Haspengouw. Er is vanalles te doen en te beleven. Sommige bedrijven zetten hun deuren open en geven interessante rondleidingen. Wij deden dit vorig weekend. Een fotoimpressie van deze uitstap volgt latrer in de week.
Spring voor je vertrekt even binnen bij de toeristische dienst in Sint Truiden en zoek voor u de meest geschikte formule om van dit adembenemende landschap te genieten.
Per fiets, te voet, met de wagen of met de bus ...

IMG_8814bc.JPG

 

Ik kreeg ook nog een tip door dat de boshyacintjes in het Hallerbos deze weekend op hun mooist zullen zijn. Ik wacht al jaren op een gelegenheid om deze te kunnen fotograferen.
Het wordt een moeilijke keuze dit weekend.
Wat je ook doet, geniet van deze weekend!


14-04-11

Over advokaat, citroenjenever en chocolade ...

Likeurstokerij De Klok.jpg

 

Eerste halte van onze culinaire rondreis was likeurstokerij De Klok te Serskamp. Na ontvangst met koffie en een lekkere koffiekoek kregen we een bedrijfsfilmpje te zien en werd de historiek van het bedrijf uit de doeken gedaan. Dhr Dirk Galle himself ons leidde ons rond en de passie waarop hij over zijn produkten en zijn bedrijf praatte  vulden ons met respect en ontzag. Hij heeft er hard moeten voor werken en vele weekenden opgeofferd samen met zijn echtgenote Veerle om het bedrijf te brengen waar het nu is.
Hij mag dan ook met recht en rede fier zijn op de award die hij twee jaar geleden toegekend kreeg voor zijn advokaat. "Silver medal, best in class" waarmee de advokaat tot de beste ter wereld beschouwd mag worden. Wij konden dat bij de degustatie alleen maar bevestigen!
Zo wordt er bij De Klok àlles aan gedaan om de produkten zo puur en natuurlijk mogelijk te houden. Zo worden voor de advocaat alleen kakelverse eitjes gebruikt en alleen verse citroenen voor de citroenjenever. Kan je je voorstellen om per week zo'n kleine negenduizend eieren manueel te scheiden?
Geen gepasteuriseerde eierstruif of andere bindmiddelen hier, alleen het pure produkt, en dat proef je!
Zelfs bij het verpakken komt handwerk kijken. Of moet ik zeggen "kin"werk? Het is een hele krachtoer om met je kin het doekje op zijn plaats te houden terwijl je handen er het touwtje rond strikken. Ik kan het weten want ik heb het zélf mogen proberen! De nostalgische verpakking vormen het visitekaartje van het bedrijf en maken er het perfecte geschenk van. Tegelijkertijd mooi én lekker!

 

likeurstokerij De Klok 2.jpg

Na de rondleiding in de likeurfabriek kregen we ook nog een demonstratie pralines maken. Dit lekkers kon ook weer gedegusteerd worden en natuurlijk konden we niet naar huis zonder iets mee  naar huis te nemen!

09:32 Gepost door Jientje in Eten en drinken, Winkelen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

12-04-11

Kijk eens wat vaker ...

... in de spiegel van de kapper !
Dat was een paar jaar geleden een reclameslogan op teevee.

IMG_8907bc.JPG

Vandaag was mijn genietmoment in de stoel van de kapper.
Ik ben onlangs van kapper veranderd en sedertdien is een kappersbezoek écht iets om naar uit te zien.
" Zit u gemakkelijk? Is het water goed?" Met zachte hand wast hij je haar, en dan volgt een heelijke hoofdmassage. Daar zou ik uren van kunnen genieten!
Met een paar gerichte vragen peilt hij welke richting hij uit moet bij het knippen en dan volgt een eerste knipsessie van ruim een half uur. Hààrfijn is het juiste woord.
Ik kijk gefascineerd toe, heb daar altijd al een grote bewondering voor gehad.
Tijdens het knippen valt het gesprek niet stil, blijkbaar heeft hij onthouden wat mij zoal interesseert. Chapeau, en dat voor de tweede keer dat ik er kom!
Na de eerste knipsessie wordt mijn haar met een speciaal produkt bespoten en daarna geföhnd.
Dan volgt een tweede knipbeurt waarbij het haar nog eens 'ingeknipt' wordt. Amai, hij maakt er zijn werk van, en dat is ook aan het resultaat te zien.
Nog even wat wax erop. Ik hou niet van vette wax, dus gebruikt hij voor mij een ander produkt.
Zorgvuldig brengt hij mijn haar in model. Ik knik goedkeurend als hij het resultaat in de spiegel laat zien. Schitterend, ik mag weeral gezien zijn.
Maak maar ineens een afspraak voor volgende maand!

12:41 Gepost door Jientje in Lifestyle, Ontspanning | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

11-04-11

Verwondering ...

IMG_8414bc.JPG

Ik begon een paar weken geleden de ontluikende blaadjes van mijn Japanse esdoorn te fotograferen,

IMG_8421bc.JPG

toen ik plots iets vreemds opmerkte ...

IMG_8573bc.JPG

Onder sommige blaadjes ( niet overal)  hingen minuscule bloempjes

IMG_8574bc.JPG

en de nog niet helemaal uitgevouwen blaadjes hingen er als parapluutjes overheen

IMG_8903bc.JPG

Mooi he?  Ik zou het nooit opgemerkt hebben als het niet was van die foto's!

11:34 Gepost door Jientje in Natuur | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |