19-08-11

Een collage van allerlei leuke momentjes ...

't Leven is een collage van allerlei leuke momentjes, ze weten te koesteren is de kunst ...

leuke momentjes.jpg

Het weer is niet altijd je dat geweest de afgelopen weken, ook al heeft de zon toch veel meer geschenen dan eigenlijk eerst voorspeld was. Maandag was een van de betere dagen van het afgelopen weekend, en er was niks die ons kon tegenhouden om er eens een dagje tussenuit te trekken. We trokken naar het kasteel van Horst waar op 14 en 15 augustus kasteelfeesten gehouden werden.
We werden helemaal ondergedompeld in de middeleeuwse sfeer met de waterburcht en de vele in middeleeuwse kostuums gestoken figuranten
als decor. Er was een roofvogelshow, een vuurspuwer, een middeleeuws tornooi, muzikanten, een jongleur, een verteller, vanalles te zien en te beleven dus!

Dinsdag was ook zo'n uitgelezen dagje. Vriendin Nana kwam op bezoek voor de lunch en ik had ons een lekker slaatje klaargemaakt. Buiten in het zonnetje smaakt zoiets eens zo lekker natuurlijk!
Nana is onder andere een levende encyclopedie van toffe dingen en interessante plaatsjes, ik heb me nog nooit een minuut met haar moeten vervelen! Twee weken geleden nog hebben we samen een leuk koffieadresje uitgeprobeerd. Nana nam me specifiek dààr mee naartoe omdat ze er suikervrij gebak serveren. Maar ondanks mijn dieet Stoer at ik er zonder schuldgevoel een heerlijk stuk kaastaart met bosbessen ( en suiker Tong uitsteken)! Starfish and coffee is met recht en reden één van de leukste adresjes die we tot hiertoe samen ontdekt hebben. Nana schreef er al een verslagje over op haar blog A taste of Antwerp, klik op deze link als je er meer over wil lezen. Deze blog is trouwens een aanrader voor wie nieuwsgierig is naar leuke  adresjes in het Antwerpse!

Verder heb ik deze week ook genoten van de reukerwtjes die weer in bloei staan op mijn terras. Sedert papa die een paar jaar geleden voor mij geplant heeft komen ze elk jaar terug, maar deze keer staan ze echt heel mooi! De iets koelere dagen en het nattere weer van de laatste maand hebben daar ongetwijfeld wel iets mee te maken. Ze doen me altijd aan papa denken, daarom dat ik er zo van hou!
En jij, waar heb jij van genoten deze week? 11:27 Gepost door Jientje | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

Commentaren

Nana's taste of antwerpen volg ik ook, ik moet wel alles nog eens uitpoberen :-)
leuke momenten moet je vasthouden hé en bewust genieten op het moment zelf

Gepost door: fotorantje | 19-08-11

Reageren op dit commentaar

Kaastaart vind ik al heel lekker...en dan nog met bosbessen...dat moet heaven on earth zijn ! :-))) Mooie collage!
Groetjess!

Gepost door: mizzD | 23-08-11

Reageren op dit commentaar

Ik heb de hele vakantie genoten van mijn kleinkinderen en samen met hen heb ik gekke,leuke en gezellige dingen gedaan...Ik kan nu aan mijn winterslaap beginnen....tot aan de volgende vakantie ;-))
Jou collage van allemaal leuke en gezellige momenten vind ik enig en zal ik ook eens uitproberen.

Gepost door: magda | 01-09-11

Reageren op dit commentaar

Het kasteel van Horst is de iedeale omgeving voor zoiets!
Je hebt er een prachtcollage van gemaakt!
Gr.
P-TER

Gepost door: P-TER | 05-09-11

Reageren op dit commentaar

Thx Jientje voor de complimentjes en reclame. *bloos* :-) Kan niet zeggen hoe lang het geleden is dat ik nog in het kasteel van Horst was maar 'k weet nog wel dat het de moeite was.

Gepost door: Nana | 07-09-11

Reageren op dit commentaar

Hallo Jientje, we fietsen wel eens naar Horst, in m'n vorig leven woonde ik daar niet ver af. Waar ik deze week van genoten heb? Elke week heeft zo ze goede momenten en als er geen zijn dan 'maak' ik ze zelf wel ...zo ging ik deze week met een schoolvriendin naar Hasselt, voor een paar uurtjes maar en 't was superleuk om wat door de stad te kuieren.
Een nieuwe week komt eraan ... geniet ervan. Liefs

Gepost door: Chrisje | 11-09-11

Reageren op dit commentaar

Een paar jaar geleden maakten wij daar ook zulke middeleeuwse feesten mee. Die zijn de moeite, he!

Gepost door: veerle | 09-10-11

Reageren op dit commentaar

Hey jientje..nog van harte met je verjaardag hè!! xxx

Gepost door: mizzD | 23-10-11

Reageren op dit commentaar

Jij ook hè meid! Maak er een heel mooi jaar van!
(misschien een klein beetje meer bloggen als goed voornemen?? hehe je weet dat die er zijn om je niet aan te houden hè! hahahaa!)
Liefs terug!

Gepost door: mizzD | 03-01-12

Reageren op dit commentaar

j'apprecie votre site internet et je me permet de mettre un lien vers le mien . n hesitez pas a visiter !

Gepost door: electricien paris | 21-02-15

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.