19-08-11

Een collage van allerlei leuke momentjes ...

't Leven is een collage van allerlei leuke momentjes, ze weten te koesteren is de kunst ...

leuke momentjes.jpg

Het weer is niet altijd je dat geweest de afgelopen weken, ook al heeft de zon toch veel meer geschenen dan eigenlijk eerst voorspeld was. Maandag was een van de betere dagen van het afgelopen weekend, en er was niks die ons kon tegenhouden om er eens een dagje tussenuit te trekken. We trokken naar het kasteel van Horst waar op 14 en 15 augustus kasteelfeesten gehouden werden.
We werden helemaal ondergedompeld in de middeleeuwse sfeer met de waterburcht en de vele in middeleeuwse kostuums gestoken figuranten
als decor. Er was een roofvogelshow, een vuurspuwer, een middeleeuws tornooi, muzikanten, een jongleur, een verteller, vanalles te zien en te beleven dus!

Dinsdag was ook zo'n uitgelezen dagje. Vriendin Nana kwam op bezoek voor de lunch en ik had ons een lekker slaatje klaargemaakt. Buiten in het zonnetje smaakt zoiets eens zo lekker natuurlijk!
Nana is onder andere een levende encyclopedie van toffe dingen en interessante plaatsjes, ik heb me nog nooit een minuut met haar moeten vervelen! Twee weken geleden nog hebben we samen een leuk koffieadresje uitgeprobeerd. Nana nam me specifiek dààr mee naartoe omdat ze er suikervrij gebak serveren. Maar ondanks mijn dieet Stoer at ik er zonder schuldgevoel een heerlijk stuk kaastaart met bosbessen ( en suiker Tong uitsteken)! Starfish and coffee is met recht en reden één van de leukste adresjes die we tot hiertoe samen ontdekt hebben. Nana schreef er al een verslagje over op haar blog A taste of Antwerp, klik op deze link als je er meer over wil lezen. Deze blog is trouwens een aanrader voor wie nieuwsgierig is naar leuke  adresjes in het Antwerpse!

Verder heb ik deze week ook genoten van de reukerwtjes die weer in bloei staan op mijn terras. Sedert papa die een paar jaar geleden voor mij geplant heeft komen ze elk jaar terug, maar deze keer staan ze echt heel mooi! De iets koelere dagen en het nattere weer van de laatste maand hebben daar ongetwijfeld wel iets mee te maken. Ze doen me altijd aan papa denken, daarom dat ik er zo van hou!
En jij, waar heb jij van genoten deze week? 11:27 Gepost door Jientje | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

17-08-11

De vroege uurtjes ...

IMG_8564bc.JPG

 

Kwart voor zes in de morgen. Ik ben wakker. Veel te vroeg om op te staan normaal gezien.
Maar mijn gedachten springen van 't een op 't ander.
Alles passeert de revue, de mooie momenten van gisteren, maar ook meer sombere dingen die nog in de toekomst liggen. Mama die binnenkort weer geopereerd moet worden ... de zakenreis van mijn ventje. Waarom moeten die mannen nu per se naar Lissabon om te brainstormen? Dingen waar ik verschrikkelijk tegen op zie, maar ook dingen waar ik nog over wou nadenken.
Ik duw de sombere gedachten weg, probeer aan iets anders te denken.
Ik draai me nog maar eens om ...
Dan begin ik te bloggen in mijn hoofd, allerlei ideeen schieten door mijn hoofd.
Ik probeer de slaap terug te vatten, maar ik ben bang met mijn gewoel mijn ventje wakker te maken dus geef ik het na een tijdje maar op en ik sta op. Ik ga naar de keuken en zet koffie. Ondertussen maak ik de vaatwasser leeg. Ruim het aanrecht op. Koffie met de poes op schoot.
Ik kijk rond, de keuken is aan de kant, mooi zo. Ik denk dat ik maar eens achter mijn computer ga zitten, 't is al even geleden dat ik nog echt geblogd heb, misschien lukt het me wel om een postje neer te zetten. Schrijven en bloggen lukt me altijd best als het huis stil is en mijn hoofd fris.
Op zoek naar een foto scrol ik door verschillende folders en bekijk mooie momenten van voorbije maanden.
Ik schenk mezelf nog een kop koffie in. Best leuk, die vroege uurtjes.
Gebeurt het jou ook wel eens dat je vroeg wakker bent en de slaap niet meer kunt vatten? Wat doe je dan? 

 

08:02 Gepost door Jientje | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |