12-07-11

Markten in de Provence, de Marché Paysan in Coustellet

 

Eén van onze favoriete bezigheden als we in de Provence zijn is onze inkopen doen op een of andere markt. De marché paysan in Coustellet gaat door op zondagmorgen en heeft zelfs de grote markt in Isle-sur-la-Sorgue van zijn nr 1 plaats verstoten voor mij. De versheid van de producten die daar aangeboden worden is onovertreffelijk, ik word er altijd heel hebberig van en kom meestal zwaar beladen thuis!
Maar het is ook een feest voor het oog, en nog meer voor het oog van de camera. Dus heb ik dit jaar na het inkopen de tijd genomen om er eens flink wat sfeerbeelden te nemen.
Een ( eerste ) impressie ...  er zullen nog flink wat postjes volgen...

IMG_9550bc.JPG

IMG_9552bc.JPG

IMG_9596bc.JPG

IMG_9556bc.JPG

IMG_9559bc.JPG

IMG_9557bc.JPG

IMG_9558bc.JPG

 

 

09-07-11

Zomersfeertje ...

IMG_9542bc.JPG

Niks lekkerder dan een handjevol olijven en een zuiders glaasje pastis om het weekend te vieren...
Geniet ervan en creëer desnoods zélf een zomers sfeertje, want het zonnetje is niet écht van de partij dit weekend! 

PS: Mijn excuses aan het zonnetje die ondertussen wel degelijk van de partij is, dank U zonneke!

12-04-11

Kijk eens wat vaker ...

... in de spiegel van de kapper !
Dat was een paar jaar geleden een reclameslogan op teevee.

IMG_8907bc.JPG

Vandaag was mijn genietmoment in de stoel van de kapper.
Ik ben onlangs van kapper veranderd en sedertdien is een kappersbezoek écht iets om naar uit te zien.
" Zit u gemakkelijk? Is het water goed?" Met zachte hand wast hij je haar, en dan volgt een heelijke hoofdmassage. Daar zou ik uren van kunnen genieten!
Met een paar gerichte vragen peilt hij welke richting hij uit moet bij het knippen en dan volgt een eerste knipsessie van ruim een half uur. Hààrfijn is het juiste woord.
Ik kijk gefascineerd toe, heb daar altijd al een grote bewondering voor gehad.
Tijdens het knippen valt het gesprek niet stil, blijkbaar heeft hij onthouden wat mij zoal interesseert. Chapeau, en dat voor de tweede keer dat ik er kom!
Na de eerste knipsessie wordt mijn haar met een speciaal produkt bespoten en daarna geföhnd.
Dan volgt een tweede knipbeurt waarbij het haar nog eens 'ingeknipt' wordt. Amai, hij maakt er zijn werk van, en dat is ook aan het resultaat te zien.
Nog even wat wax erop. Ik hou niet van vette wax, dus gebruikt hij voor mij een ander produkt.
Zorgvuldig brengt hij mijn haar in model. Ik knik goedkeurend als hij het resultaat in de spiegel laat zien. Schitterend, ik mag weeral gezien zijn.
Maak maar ineens een afspraak voor volgende maand!

12:41 Gepost door Jientje in Lifestyle, Ontspanning | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

08-04-11

De week van Jientje in woord en beeld (1)

De week die voorbij is gevlogen, maar ze was dan ook écht een weekje om in te kaderen, zoveel leuke dingen zijn er  gebeurd!
Een beetje grote kuis, kasten uitgerommeld, rommel verzameld in de garage, en dan zaterdag meteen alles naar het containerpark gebracht. Wat kan dat opluchten, zo'n grote opruimactie!
Ondertussen ook de living een beetje gedecoreerd voor Pasen, en als kers op de taart mezelf eens verwend met een mooie bos tulpen. Van die prachtige papegaaitulpen in creme, roze en een veegje groen. MOOI ! 

de week van Jientje 8 april.jpg

Buiten op ons terras staat de Prunusboom in volle bloei. Prachtig, die zuil van lichtroze bloemen die afsteken tegen die prachtig blauwe lucht die we de afgelopen dagen gehad hebben. Een plààtje!
Tussen de coniferen nestelt een duif met haar twee jongen, en de mezen zijn sedert gisterenmorgen het nestkastje aan 't inrichten. Dit alles op nog geen drie meter van mijn keukendeur. Dat belooft dus weer voor unieke foto's, ik ben er al op uit!
Dinsdagmorgen gaan zwemmen met mijn ventje. In ons gemeentelijk zwembad is dat veel meer dan zwemmen alleen, eigenlijk is dat pure wellness. Eerst een paar baantjes trekken in het zwembad, en dan naar het spa gedeelte. Kuitenmassagebad, jacuzzi, turks stoombad, sauna, massagejets ... zàlig genieten is dat!  
Woensdag werd het weer weer helemaal zomers en ben ik gaan fietsen met een vriendin. We hadden er ons dagje wel voor uitgekozen, want de Scheldeprijs trok door Schoten en de halve wereld leek hier wel op de fiets te zitten. Uiteindelijk vonden we een rustig terrasje ver weg van alle drukte, en konden we weer eens lekker bijkletsen onder 't genot van een frisse Duvel.
Donderdag gingen me met de klas van de kookles op schoolreis. Met een ganse bus vol culinaire levensgenieters trokken we richting Wetteren. We bezochten Stokerij de Klok, proefden van kun lekkere likeurtjes en advokaat, kregen nog een demonstratie pralines maken en namen achteraf uit het winkeltje allerlei lekkers mee  voor thuis. 's Middags een uurtje of twee lekker getafeld waarna we naar Brouwerij Huyghe trokken voor weer een rondleiding met degustatie! Om af te ronden bezochten we nog een paardemelkerij. 't Was een heel leuke dag, en ik zal er een van de volgende dagen uitgebreider op terugkomen. Mét de nodige foto's uiteraard, want mijn camera heeft overuren gedaan!
Zoals je ziet zat de week vol kleine en grote cadeautjes en leuke dingen. Onze waterfontein op mijn terras borrelt weer, 't ventje heeft er een nieuw pompje ingestoken nadat het vorig jaar gesneuveld was.
Ik hou zo van het geluid van dat klaterend water.
Oh ja, en dan was er nog die leuke kookboek die ik gekregen heb. "De raadsman der kookkunst" van Gaston Clement, uitgegeven in 1954, de boek is dus drie jaar ouder dan ikzelf. Hele leuke lectuur voor een kookboekenfreak zoals ik!  Al bij al een echte genietweek, zoals ik al zei...


01-04-11

Tip voor het weekend, Tuin en Trends in Mechelen

 

Tip voor een uitje deze weekend : zaterdag wordt een dagje van tweeentwintig graden (!) en dan zit ik liever niet binnen maar zondag zou het weer wat minder zijn en dan vind ik dit alvast een leuk idee
In de Nekkerhal in Mechelen wordt een life style beurs gehouden . Dit is waar het over gaat:

 

Tuin en trends is meer dan een tuinbeurs. Het is een happening waar alle actuele leeftrends aan bod komen: van wonen tot wellness, van mode tot gastronomie.
Tuin en trends brengt als het ware de lifestyle, zomerse buitensfeer naar binnen.
Het wordt een cosy, warme, gezéllige beurs met niet enkel de grote
standen met tuinaanleg, zwembaden en spa's, maar ook leuke gezellige standjes
om langs te kuieren, te ruiken, te proeven.
Internet: http://www.tuinentrends.be
Adres: Nekkerhal, Plattebeekstraat, 2800 Mechelen  
Uitzonderingen: vrijdag: 13 - 20 uur zaterdag en zondag: 10 - 18 uur
van 01/04/2011 tot 03/04/2011

 

Verslag volgt!