19-07-11

Zacht gezoem van bijen

IMG_0109b.JPG

 

zacht gezoem van bijen

 

ik dans een bloementuin
kleuren zingen om me heen
mijn sluiers zijn wat nevels
zon verdampt ze een voor een

 


bomen zien mijn naaktheid
groen en ruiselen verheugd
takken wuiven want in mij
herkennen ze hun jeugd

 


de middag zindert in
het zacht gezoem van bijen
geuren vlagen in de wind
op bankjes gaan verliefde ogen vrijen

 


ik dans een bloementuin
maak voor jou de hemel open
kus me liefst, houd me vast
dit pad hebben we nog niet gelopen

 

wil melker
11/06/2006

09:42 Gepost door Jientje in Natuur, Poezie | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

14-07-11

Couleur lavande ...

 

Omdat wij altijd de Provence in juni bezoeken zijn we niet altijd zeker om de lavendelvelden in bloei te zien. Dit jaar dus wel, dus togen we naar de streek van Sault die gekend is om de mooie patchwork van landschappen. De strakblauwe lucht, grijsblauw van de bergketens op de achtergrond en dan die dieppaarse kleur van de lavendel ....
Prachtig toch? 

 

IMG_0033bc.JPG

 

IMG_0037bc.JPG

 

IMG_0043bc.JPG

 

IMG_0038bc.JPG

 

12:36 Gepost door Jientje in Natuur, Provence, Reizen | Permalink | Commentaren (4) | Tags: landschap, lavendel, lavendelvelden, zomer |  Facebook |

11-07-11

Puur genieten

Een dagje stelen met vriendin Nana is altijd puur genieten. Deze keer zelfs nog méér, want:
a) het was alweer lang geleden dat we mekaar gezien hadden en
b) bovendien was ze onlangs jarig geweest, en daar moest op geklonken worden!
We hadden weer heel veel bij te praten dus ...

Nana St Job.jpg

We hadden afgesproken in Sint Job, zo'n beetje halverwege tussen ons beider woonplaatsen, zodat ik slechts één bus hoefde te nemen om tot bij haar te geraken. Zelfs dat ging niet zonder hindernissen want ik zag 'm nog net doorrijden, ruim TIEN minuten te vroeg! Grrr, frustratie dus want ik zag al direct een half uur van onze kostbare "sjauweltijd" verloren gaan!
Nana is een wandelende gids met leuke adresjes voor vanalles en nog wat, en ook deze keer had ze een leuke zaak uitgezocht waar we ze me op de lunch trakteerde. Toen we gingen zitten begonnen we meteen te kletsen, en gingen zodanig in elkaar op dat we vergaten te bestellen! De dienster is wel drie keer moeten terugkomen eer we iets gekozen hadden, niet te doen wij twee samen!
Eerst klonken we dus op elkaars gezondheid, én op onze vriendschap met een glaasje lekkere Cava. Broebels horen er nu eenmaal bij als je iets te vieren hebt, allee, dat vind ik toch!
Omdat we een beetje op onze lijn willen letten kozen we beiden voor een fris slaatje. Nana nam de salade Niçoise, en ik koos voor het slaatje met kip en fruit. Lekker fris met ananas, stukjes appel en perzik.
Geen aanslag op mijn dieet dus, want de dressing werd apart geserveerd. Kostbare "punten" gewonnen voor een Weight Watcher zoals ik!
En ondertussen maar sjauwelen!
Ik heb pas een nieuwe gsm gekregen van mijn ventje, en toen we onze berichtjes checkten kwamen we tot de ontdekking dat we krek dezelfde hebben! Hihi, nu vraag ik je, hoe groot is die kans? Tja, je bent hartsvriendin van mekaar, of je bent het niet hé, we hebben wel eens meer het gevoel dat we mekaars gedachten kunnen lezen!
Daar moest dus een foto van genomen worden hé, haja, en dus ook van de koffie die we toe namen!
Deze werd geserveerd met een lekker stukje verse broodpudding én een koekje. Het koekje heb ik laten liggen, maar de broodpudding liet ik me smaken, dieet of geen dieet!
Ons uitje zou zoals gezegd niet àf zijn zonder foto's, het weer was wat uitgeklaard en dus besloten we nog een kleine wandeling te maken langs het kanaal in Sint Job. Ik was nog nooit langs deze kant van het kanaal geweest en keek mijn ogen uit naar al die wilde bloemen die hier groeien! Onze cameratjes deden weer overuren. Alleen duurde de pret duurde niet zo erg lang, want mijn camera viel zonder batterijen, en die van Nana zonder geheugen. LOL! Zijn we vriendinnen, of zijn we het niet?
En ondertussen maar verder kletsen en bijna in je broek doen van 't lachen, ook dàt hebben we gemeen.
Zoals jullie al wel door hebben, vloog de namiddag weer voorbij en was het weer veel te snel tijd om afscheid te nemen!

 

08:11 Gepost door Jientje in Natuur, Ontspanning, Vrije Tijd | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

02-05-11

Drukte in en rond de nestkast ...

 

Deze morgen op mijn terras ...

 

IMG_9168bc.JPG

De laatste paar dagen wordt er heel erg over en weer gevlogen door de mezenouders.

IMG_9199bc.JPG

Ik vermoed dat er ondertussen al een paar mezenbaby's uit hun eitjes zijn gekomen want de ouders zijn constant en soms zelfs met twee tegelijk eten aan het aanbrengen!

IMG_9214bc.JPG

 

En terwijl het ene meesje naar binnen gaat houdt het ander de wacht. Schattig niet?

15:21 Gepost door Jientje in Natuur | Permalink | Commentaren (12) | Tags: mezen, nestkastje, lente, broeden, vliegen |  Facebook |

27-04-11

De bloesemtocht (2)

IMG_8717bc.JPG

Ik kon maar niet genoeg krijgen van die witte bloemenpracht ...

IMG_8726bc.JPG

IMG_8729bc.JPG

Hier en daar een veegje rood, of wat geel om het schilderij nóg levendiger te maken ....

IMG_8751bc.JPG

IMG_8756bc.JPG

Soms uitnodigend ...

IMG_8764bc.JPG

soms ook niet ...

 

IMG_8771bc.JPG

maar altijd lente op z'n mooist ....

IMG_8772bc.JPG

17:52 Gepost door Jientje in Natuur | Permalink | Commentaren (5) | Tags: bloesems, lente, landschap, haspengouw |  Facebook |

19-04-11

De bloesemtocht (1)

IMG_8653bc.JPG

We hadden een autoroutekaart en wat documentatie over de streek gehaald in het bureau van Toerisme te Sint Truiden en bespraken de strategie onder het genot van warme chocolade en een kopje koffie.

IMG_8673bc.JPG

We kozen voor lus 1 en reden richting Gingelom. We waren nog niet ver weg als we al konden stoppen in een levend schilderij.

IMG_8675bc.JPG

Dit is het kerkje van Bevingen.

IMG_8685bc.JPG

De volgende foto's werden allemaal genomen in de buurt van Kerkom.

IMG_8688bc.JPG

IMG_8698bc.JPG

Kerkom is in de streek zeer bekend voor zijn brouwerij waar het Bink bier gebrouwen wordt De "bloesembink" had ik trouwens eerder al eens een keertje in Bokrijk gedronken. IMG_8728bc.JPG

IMG_8714bc.JPG

IMG_8712bc.JPG

Meer foto's zullen volgen in de komende dagen...

18-04-11

De week van Jientje in woord en beeld (2)

Niet te geloven dat we weeral een week en twee weekenden verder zijn sedert ik laatst over mijn week berichtte. Wat gaan die dagen en weken tijdens de lente toch rap voorbij! Over de lente gesproken, daar hebben we volop van genoten het vorige ( vorige) weekend. (Deze weekend was ook een beetje aan de frisse kant, en we hebben eigenlijk niks opwindends gedaan, maar kom)

de week van Jientje 2.jpg

Tijdens onze foto uitstap naar Haspengouw konden we volop van de zon en het mooi weer genieten. Het landschap is adembenemend mooi, zo mooi dat de foto's het bijna geen recht aandoen. Rond een uur hielden we halt op het fruitbedrijf Libert-Monard. Terwijl we zaten te wachten op de start van de rondleiding genoten we nog van een heerlijk Bink bloesem biertje en een stukje appeltaart. Zo'n rondleiding is altijd goed om weer wat bij te leren, nu weet ik tenminste een appel en een perenbloesem van elkaar te onderscheiden!

De rest van de week ging ook hard vooruit, ook al was het weer een beetje frisser, we mogen nog niet klagen, de temperaturen zijn normaal voor de tijd van het jaar. 't Is tenslotte nog geen zomer hé?

Dinsdag had ik dan afspraak bij de kapper, en woensdag werd ik op de lunch getrakteerd door een vriendin. Na het eten nagenieten met een verwenkoffietje, en toen kwam mijn fietsvriendin Nadette binnen, kort erna gevolgd door Marie Paule, die ik ook al heel lang niet meer gezien had!
Om een lang verhaal kort te maken, ik ben blijven koffiekletsen tot vijf uur! Bloos!

Donderdag was dan shopping dag, en ik ben er eens goed ingevlogen. Voor ik het shoppingcenter ben binnengestapt heb ik Trinny en Susannah aangeroepen, en zie, het was een geluksdag, ik heb vanalles gevonden! Ik ga namelijk niet zo vaak en zo graag shoppen en vaak kom ik alleen met een hoop complexen naar huis, in plaats van nieuwe kleren waar ik me goed in voel!
Bedankt Trinny en Susannah, waar je ook mag zijn!

O ja, dan heb ik nog een leuk kaartje gekregen van mijn blogvriendin Nana. 't hangt op mijn keukenkastje waar ik allerlei leuke foto's en kaartjes bewaar.
En dan heb ik ook nog nieuwe kussentjes gekocht voor in ons salon. De lila kussentjes zijn nieuw, en het leuke is dat ik voor drie nog niet eens tien Euro kwijt was, vulling en al inbegrepen! De groene kwam vanonder de winterhoes tevoorschijn toen ik die eraf haalde, en dat was ook een beetje een verrassing, ik wist niet meer dat die er nog onder zat! Samen een perfect voorjaarspaletje, vind je niet?

De mezen zijn nu volop eitjes aan het leggen denk ik, het kastje is in ieder geval nog steeds bewoond. De foto is van een van de eerste dagen toen ze 't nest aan 't inrichten waren. Schattig, niet? Nu komt hij regelmatig op bezoek bij haar met een beetje eten voor haar. Soms zit hij naar haar te roepen vanop de krulwilg, en dan komt ze eruit, en vliegen ze samen effe weg. Echt leuk om in de gaten te houden!
De twee jonge duiven hebben hun eerste vlieglessen er ook al opzitten!

Het weekend was eigenlijk een beetje saai, zaterdag hebben we onze wekelijkse boodschappen gedaan, en nog wat rommel naar het containerpark gebracht en zondag heb ik eigenlijk noodgedwongen in mijn bed doorgebracht, wegens doodop en slapjes.
Vandaag voel ik me alweer veel beter, ik denk dat ik een griepje uitgespaard heb of zo!
met een rondleiding in foto