11-07-11

Puur genieten

Een dagje stelen met vriendin Nana is altijd puur genieten. Deze keer zelfs nog méér, want:
a) het was alweer lang geleden dat we mekaar gezien hadden en
b) bovendien was ze onlangs jarig geweest, en daar moest op geklonken worden!
We hadden weer heel veel bij te praten dus ...

Nana St Job.jpg

We hadden afgesproken in Sint Job, zo'n beetje halverwege tussen ons beider woonplaatsen, zodat ik slechts één bus hoefde te nemen om tot bij haar te geraken. Zelfs dat ging niet zonder hindernissen want ik zag 'm nog net doorrijden, ruim TIEN minuten te vroeg! Grrr, frustratie dus want ik zag al direct een half uur van onze kostbare "sjauweltijd" verloren gaan!
Nana is een wandelende gids met leuke adresjes voor vanalles en nog wat, en ook deze keer had ze een leuke zaak uitgezocht waar we ze me op de lunch trakteerde. Toen we gingen zitten begonnen we meteen te kletsen, en gingen zodanig in elkaar op dat we vergaten te bestellen! De dienster is wel drie keer moeten terugkomen eer we iets gekozen hadden, niet te doen wij twee samen!
Eerst klonken we dus op elkaars gezondheid, én op onze vriendschap met een glaasje lekkere Cava. Broebels horen er nu eenmaal bij als je iets te vieren hebt, allee, dat vind ik toch!
Omdat we een beetje op onze lijn willen letten kozen we beiden voor een fris slaatje. Nana nam de salade Niçoise, en ik koos voor het slaatje met kip en fruit. Lekker fris met ananas, stukjes appel en perzik.
Geen aanslag op mijn dieet dus, want de dressing werd apart geserveerd. Kostbare "punten" gewonnen voor een Weight Watcher zoals ik!
En ondertussen maar sjauwelen!
Ik heb pas een nieuwe gsm gekregen van mijn ventje, en toen we onze berichtjes checkten kwamen we tot de ontdekking dat we krek dezelfde hebben! Hihi, nu vraag ik je, hoe groot is die kans? Tja, je bent hartsvriendin van mekaar, of je bent het niet hé, we hebben wel eens meer het gevoel dat we mekaars gedachten kunnen lezen!
Daar moest dus een foto van genomen worden hé, haja, en dus ook van de koffie die we toe namen!
Deze werd geserveerd met een lekker stukje verse broodpudding én een koekje. Het koekje heb ik laten liggen, maar de broodpudding liet ik me smaken, dieet of geen dieet!
Ons uitje zou zoals gezegd niet àf zijn zonder foto's, het weer was wat uitgeklaard en dus besloten we nog een kleine wandeling te maken langs het kanaal in Sint Job. Ik was nog nooit langs deze kant van het kanaal geweest en keek mijn ogen uit naar al die wilde bloemen die hier groeien! Onze cameratjes deden weer overuren. Alleen duurde de pret duurde niet zo erg lang, want mijn camera viel zonder batterijen, en die van Nana zonder geheugen. LOL! Zijn we vriendinnen, of zijn we het niet?
En ondertussen maar verder kletsen en bijna in je broek doen van 't lachen, ook dàt hebben we gemeen.
Zoals jullie al wel door hebben, vloog de namiddag weer voorbij en was het weer veel te snel tijd om afscheid te nemen!

 

08:11 Gepost door Jientje in Natuur, Ontspanning, Vrije Tijd | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

19-04-11

De bloesemtocht (1)

IMG_8653bc.JPG

We hadden een autoroutekaart en wat documentatie over de streek gehaald in het bureau van Toerisme te Sint Truiden en bespraken de strategie onder het genot van warme chocolade en een kopje koffie.

IMG_8673bc.JPG

We kozen voor lus 1 en reden richting Gingelom. We waren nog niet ver weg als we al konden stoppen in een levend schilderij.

IMG_8675bc.JPG

Dit is het kerkje van Bevingen.

IMG_8685bc.JPG

De volgende foto's werden allemaal genomen in de buurt van Kerkom.

IMG_8688bc.JPG

IMG_8698bc.JPG

Kerkom is in de streek zeer bekend voor zijn brouwerij waar het Bink bier gebrouwen wordt De "bloesembink" had ik trouwens eerder al eens een keertje in Bokrijk gedronken. IMG_8728bc.JPG

IMG_8714bc.JPG

IMG_8712bc.JPG

Meer foto's zullen volgen in de komende dagen...

18-04-11

De week van Jientje in woord en beeld (2)

Niet te geloven dat we weeral een week en twee weekenden verder zijn sedert ik laatst over mijn week berichtte. Wat gaan die dagen en weken tijdens de lente toch rap voorbij! Over de lente gesproken, daar hebben we volop van genoten het vorige ( vorige) weekend. (Deze weekend was ook een beetje aan de frisse kant, en we hebben eigenlijk niks opwindends gedaan, maar kom)

de week van Jientje 2.jpg

Tijdens onze foto uitstap naar Haspengouw konden we volop van de zon en het mooi weer genieten. Het landschap is adembenemend mooi, zo mooi dat de foto's het bijna geen recht aandoen. Rond een uur hielden we halt op het fruitbedrijf Libert-Monard. Terwijl we zaten te wachten op de start van de rondleiding genoten we nog van een heerlijk Bink bloesem biertje en een stukje appeltaart. Zo'n rondleiding is altijd goed om weer wat bij te leren, nu weet ik tenminste een appel en een perenbloesem van elkaar te onderscheiden!

De rest van de week ging ook hard vooruit, ook al was het weer een beetje frisser, we mogen nog niet klagen, de temperaturen zijn normaal voor de tijd van het jaar. 't Is tenslotte nog geen zomer hé?

Dinsdag had ik dan afspraak bij de kapper, en woensdag werd ik op de lunch getrakteerd door een vriendin. Na het eten nagenieten met een verwenkoffietje, en toen kwam mijn fietsvriendin Nadette binnen, kort erna gevolgd door Marie Paule, die ik ook al heel lang niet meer gezien had!
Om een lang verhaal kort te maken, ik ben blijven koffiekletsen tot vijf uur! Bloos!

Donderdag was dan shopping dag, en ik ben er eens goed ingevlogen. Voor ik het shoppingcenter ben binnengestapt heb ik Trinny en Susannah aangeroepen, en zie, het was een geluksdag, ik heb vanalles gevonden! Ik ga namelijk niet zo vaak en zo graag shoppen en vaak kom ik alleen met een hoop complexen naar huis, in plaats van nieuwe kleren waar ik me goed in voel!
Bedankt Trinny en Susannah, waar je ook mag zijn!

O ja, dan heb ik nog een leuk kaartje gekregen van mijn blogvriendin Nana. 't hangt op mijn keukenkastje waar ik allerlei leuke foto's en kaartjes bewaar.
En dan heb ik ook nog nieuwe kussentjes gekocht voor in ons salon. De lila kussentjes zijn nieuw, en het leuke is dat ik voor drie nog niet eens tien Euro kwijt was, vulling en al inbegrepen! De groene kwam vanonder de winterhoes tevoorschijn toen ik die eraf haalde, en dat was ook een beetje een verrassing, ik wist niet meer dat die er nog onder zat! Samen een perfect voorjaarspaletje, vind je niet?

De mezen zijn nu volop eitjes aan het leggen denk ik, het kastje is in ieder geval nog steeds bewoond. De foto is van een van de eerste dagen toen ze 't nest aan 't inrichten waren. Schattig, niet? Nu komt hij regelmatig op bezoek bij haar met een beetje eten voor haar. Soms zit hij naar haar te roepen vanop de krulwilg, en dan komt ze eruit, en vliegen ze samen effe weg. Echt leuk om in de gaten te houden!
De twee jonge duiven hebben hun eerste vlieglessen er ook al opzitten!

Het weekend was eigenlijk een beetje saai, zaterdag hebben we onze wekelijkse boodschappen gedaan, en nog wat rommel naar het containerpark gebracht en zondag heb ik eigenlijk noodgedwongen in mijn bed doorgebracht, wegens doodop en slapjes.
Vandaag voel ik me alweer veel beter, ik denk dat ik een griepje uitgespaard heb of zo!
met een rondleiding in foto

15-04-11

Tip(s) voor het weekend, voor elk wat wils ...

Niet één, maar een paar tips voor deze weekend. 
Het zonnetje belooft van de partij te zijn,, ideaal dus om lekker buiten bezig te zijn!
 
 

Culinaire kruidenwandeling

Categorie: Ontspanning/Uitstappen, Wandelingen, Fietstochten
Hoe kan je Pasen nu beter vieren dan in het groen, het geel, het wit?
Tusssen de bloemen door ontdekken we wat eetbaar is, en wat niet.
Een ontdekkingstocht in Moeder Natuur die u doet watertanden.

Iedereen keert naar huis met een aantal recepten en een lijst van de eetbare kruiden van die tocht.

Deze wandeling gaat door in het Walenbos.
Laarzen of hoog schoeisel aanbevolen.
Vooraf inschrijven is niet nodig.
Internet: http://www.woudnimf.be/kalender.html
Adres: Walenbos, Kapel Roeselberg, Roeselberg , 3390 Tielt-Winge  
Telefoonnummer:0478 65 16 75
Uitzonderingen: Zondag 17 april, 14.00-17.00 u
17/04/2011

 

PUUR natuurlijk

 
PUUR natuurlijk
Orshof zet voor de 4de maal haar prachtige tuinen weer open voor het grote publiek. Ditmaal voor een evenement dat volledig in het teken staat van de zomers. Puur natuurlijk, zomers genieten zal dé ontmoetingsplaats zijn voor mensen met groene vingers en is het evenement om kennis te maken met nieuwe trends en ideeën voor een zinderende zomer! Alle ingrediënten op het gebied van tuinen, decoratie, lifestyle en genieten zullen hier aanwezig zijn. In een unieke setting bieden de standhouders hun producten aan. Daarnaast kun je zelf de handen uit de mouwen steken tijdens verschillende workshops en demo's of genieten van diverse showcookings met oa Pascale Naessens. Dit maakt van puur natuurlijk, zomers genieten een ontspannende en tegelijk inspirerende uitstap. Laat de zomer maar beginnen!


'PUUR natuurlijk'

Plaats: Orshof Neerglabbeek
Adres: Heymansweg 2, 3670 Meeuwen-Gruitrode
Gelijkaardige activiteiten in de regio
Telefoonnummer: 0496 98 19 98

Tarief: 4€ - kinderen t/m 14 jaar GRATIS
Publiek: Elk type publiek
Internet: http://www.puurnatuurlijk.be
Open: Zaterdag 16 april van 13u tot 18u Zondag 17 april van 10u tot 18u

 

De koninklijke serres van Laken

 
De koninklijke serres van Laken
werden ontworpen door architect Balat, de leermeester van Victor Horta. Zij behoren tot de opmerkelijkste monumenten van Brussel en fascineren zowel de liefhebbers van de 19-eeuwse architectuur als de plantenminnaars. Onder de indrukwekkende overkappingen van glas en staal vindt u betoverende en zeldzame plantensoorten.


'De koninklijke serres van Laken'

Plaats: De koninklijke serres van Laken
Adres: Koninklijke Parklaan, 1020 Brussel, 1020 Laken
Gelijkaardige activiteiten in de regio
Telefoonnummer: 02 551 20 20

Tarief: 2,5 €
Publiek: Elk type publiek
Internet: http://www.monarchie.be
Openingsdagen: D W D V Za Zo
Open: van 9u30 tot 16u (van vrijdag tot zondag 20-22u)

 

 

En dan is het deze weekend ook nog ideaal om van de prachtige lentebloesems te gaan genieten in Haspengouw. Er is vanalles te doen en te beleven. Sommige bedrijven zetten hun deuren open en geven interessante rondleidingen. Wij deden dit vorig weekend. Een fotoimpressie van deze uitstap volgt latrer in de week.
Spring voor je vertrekt even binnen bij de toeristische dienst in Sint Truiden en zoek voor u de meest geschikte formule om van dit adembenemende landschap te genieten.
Per fiets, te voet, met de wagen of met de bus ...

IMG_8814bc.JPG

 

Ik kreeg ook nog een tip door dat de boshyacintjes in het Hallerbos deze weekend op hun mooist zullen zijn. Ik wacht al jaren op een gelegenheid om deze te kunnen fotograferen.
Het wordt een moeilijke keuze dit weekend.
Wat je ook doet, geniet van deze weekend!


12-04-11

Kijk eens wat vaker ...

... in de spiegel van de kapper !
Dat was een paar jaar geleden een reclameslogan op teevee.

IMG_8907bc.JPG

Vandaag was mijn genietmoment in de stoel van de kapper.
Ik ben onlangs van kapper veranderd en sedertdien is een kappersbezoek écht iets om naar uit te zien.
" Zit u gemakkelijk? Is het water goed?" Met zachte hand wast hij je haar, en dan volgt een heelijke hoofdmassage. Daar zou ik uren van kunnen genieten!
Met een paar gerichte vragen peilt hij welke richting hij uit moet bij het knippen en dan volgt een eerste knipsessie van ruim een half uur. Hààrfijn is het juiste woord.
Ik kijk gefascineerd toe, heb daar altijd al een grote bewondering voor gehad.
Tijdens het knippen valt het gesprek niet stil, blijkbaar heeft hij onthouden wat mij zoal interesseert. Chapeau, en dat voor de tweede keer dat ik er kom!
Na de eerste knipsessie wordt mijn haar met een speciaal produkt bespoten en daarna geföhnd.
Dan volgt een tweede knipbeurt waarbij het haar nog eens 'ingeknipt' wordt. Amai, hij maakt er zijn werk van, en dat is ook aan het resultaat te zien.
Nog even wat wax erop. Ik hou niet van vette wax, dus gebruikt hij voor mij een ander produkt.
Zorgvuldig brengt hij mijn haar in model. Ik knik goedkeurend als hij het resultaat in de spiegel laat zien. Schitterend, ik mag weeral gezien zijn.
Maak maar ineens een afspraak voor volgende maand!

12:41 Gepost door Jientje in Lifestyle, Ontspanning | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

10-04-11

Bloesems

Het zonnetje verscheen een beetje laat op de afspraak gisteren, en daardoor zijn onze plannen niet doorgegaan. In de plaats zullen we vandaag op fotojacht gaan in Haspengouw.

IMG_3973bc.JPG

Deze bloesem fotografeerde ik verleden week aan het oud politiebureel. Een week later is de boom reeds helemaal uitgebloeid! Ik ben eens benieuwd wat we vandaag voor de lens gaan krijgen!

08:00 Gepost door Jientje in Natuur, Ontspanning, Vrije Tijd | Permalink | Commentaren (1) | Tags: fotografie, bloesems |  Facebook |

01-04-11

Tip voor het weekend, Tuin en Trends in Mechelen

 

Tip voor een uitje deze weekend : zaterdag wordt een dagje van tweeentwintig graden (!) en dan zit ik liever niet binnen maar zondag zou het weer wat minder zijn en dan vind ik dit alvast een leuk idee
In de Nekkerhal in Mechelen wordt een life style beurs gehouden . Dit is waar het over gaat:

 

Tuin en trends is meer dan een tuinbeurs. Het is een happening waar alle actuele leeftrends aan bod komen: van wonen tot wellness, van mode tot gastronomie.
Tuin en trends brengt als het ware de lifestyle, zomerse buitensfeer naar binnen.
Het wordt een cosy, warme, gezéllige beurs met niet enkel de grote
standen met tuinaanleg, zwembaden en spa's, maar ook leuke gezellige standjes
om langs te kuieren, te ruiken, te proeven.
Internet: http://www.tuinentrends.be
Adres: Nekkerhal, Plattebeekstraat, 2800 Mechelen  
Uitzonderingen: vrijdag: 13 - 20 uur zaterdag en zondag: 10 - 18 uur
van 01/04/2011 tot 03/04/2011

 

Verslag volgt!